Underviser

Heinrich Birk Johansen

Mit fundament i arbejdet med ledere, specialister og nøglemedarbejdere omkring det personlige lederskab, det som jeg også kalder “det bevidste indre lederskab”, hviler på den grundholdning, at det handler om at berige sit eget og andre menneskers liv. Som medskaber af værdibaserede fællesskaber, der rækker ud og tager imod.

Grundholdningen udspringer af dyb tillid til og respekt for den enkeltes sandhed og vej her i livet – uanset tro, personlighed og eventuelle religiøse / spirituelle ståsted i livet.

Baggrund

Jeg er født i 1970, har to børn og bor i naturen syd for Silkeborg

At undervise i selvudvikling, meditation, lederskab og livsformål, har i mere end 25 år været min fuldtidsbeskæftigelse.

Jeg har personligt arbejdet med meditation og selvudvikling i mere end 30 år og har samlet en stor viden. visdom og redskaber som ønsker kan være støttende for andre på deres vej. Min egen primære vej indenfor meditation har været Zen meditation & filosofi.

Med mere end sammenlagt 25.000 timers meditationstræning, samt sammenlagt 3 års retræteproces bag mig, har jeg et både personligt og fagligt velfunderet afsæt for undervisning og formidling i det indre procesarbejde.

Jeg har sammenlagt 6 års uddannelse til mindfulnesslærer, meditationsformidler og MBSR instruktør efter internationale retningslinjer og var fra 2010-2018, underviser på forskningsprojekter på henholdsvis Rigshospitalet og Skejby Universitetshospital.

Desuden har jeg to terapeutiske grundforløb på henholdsvis ID Akademi og Vedfelt Instituttet. Sidstnævnte med fokus på kybernetisk psykologi, der handler om det arketypiske kollektive og den ubevidste intelligens.

Hertil diverse kurser og uddannelser indenfor coaching, mentoring, ledelses- og gruppe procesfacilitering.

Siden 2010 har jeg været tilknyttet lederuddannelsen Stifinder, som ekstern coach, samt FLSmidths internationale SITE Leadership Program og undervist i to år, på forskellige AP Møller Maersk ledelsesprogrammer.
Jeg har herudover i en årrække afholdt egen lederuddannelse kaldet “Det naturlige lederskab”.

Oprindeligt er jeg uddannet først idrætslærer og siden socialpædagog og arbejdede i 10 år med udsatte og kriminelle unge i København.

Jeg har en pædagogisk professionsbachelor i dannelsespsykologi og filosofi, med speciale i myter og eventyr, samt Søren Kierkegaards dannelsesidealer.

Igennem hele mit voksne liv, har jeg arbejdet bevidst med mandens vej, hans personlige lederskab, identitet og bevidsthedsudviklingen fra at være en ung dreng og gennemgå livets overgangsfaser.

Jeg har bl.a. rejst verden rundt og undersøgt forskellige mandekulturer og gennemgået “mande/kriger ritualer” indenfor forskellige traditioner, bl.a. gennemgået en traditionel Vision Quest i Nordamerika. For at “komme nærmere noget” som er sandt for mig og kunne leve i indre frihed ud fra den sandhed.

Det hele handler for mig om at få inspiration og være i en åben undersøgelse af hvem manden, mennesket og mulighederne er, i dette NU. Og ikke om at komme frem til en konkret definition af hvad det vil sige at være mand eller menneske, at være sig, man så skal leve stereotypt efter. Og bringe det ind i ledelsesudvikling, hvor udgangspunktet i ledelse, bliver det autentiske, troværdige relationelle møde, menneske til menneske.

 

 

Kontakt mig på hj@heinrichjohansen.dk